Zakaj organsko?

Organski Bombaž

V naših izdelkih ne uporabljamo standardnega bombaža. Večina naših izdelkov je narejena iz 100% organskega bombaža, kjer pa to ni možno se pa uporablja tudi recikliran poliester.

Organski bombaž je naravno vlakno, brez GSO (genetsko spremenjenih organizmov), ki za proizvodnjo porabi manj vode kot standardni bombaž. Poleg tega njegova proizvodnja ne vključuje uporabe kemikalij (brez gnojil ali pesticidov) in spodbuja kolobarjenje poljščin, da so tla bolj zdrava in rodovitna. Odpadki procesa izdelave organskega bombaža se reciklirajo za krmo živali.

NAŠA POTRDILA: 4 ČRKE, KI SPREMENIJO VSE; GOTE, je Global Organic Textile Standard. Najstrožji certifikat za tekstil iz organskih vlaken. GOTS spremlja celotno proizvodno verigo od kmetije do tovarne: od nabiranja bombaža, tkanja vlaken, sestavljanja izdelkov, do končnega artikla pred tiskanjem! Potrjuje, da je bombaž DivineBugs brez GSO in se goji brez uporabe kemikalij ter se predela in barva brez uporabe prepovedanih strupenih snovi.

GOTS zagotavlja tudi skladnost s standardi dela organizacije "International Labour Organisation" v celotni proizvodni verigi.

RECYCLED POLYESTER DivineBugs uporablja reciklirane poliestre za izdelavo jopičev za vetrovke in kot dopolnilo (do 15%) za organski bombaž v nekaterih naših trenirkah. Da bi zagotovili, da so naše jopice lepo in mehko na vaši koži, je poliester vedno na sredini dveh slojev bombaža, tako da koža nikoli ni v stiku s poliestrom.

NAŠA GRS POTRDILA: UPORABLJAMO RECIKLIRAN MATERIAL! Oznaka Global Recycled Standard potrjuje, da so uporabljeni materiali reciklirani: v primeru poliestra, iz plastičnih steklenic, za bombaž pa iz rezanja odpadkov. GRS zagotavlja tudi skladnost s socialnimi in okoljskimi dejavnostmi, kot so čiščenje odpadne vode, odsotnost nekaterih strupenih dodatkov in spoštovanje delovnih pogojev tovarnah.