Certifikati

1. Global Organic Textile Standard

Alergeni, rakotvorni ali strupeni kemijski ostanki niso dovoljeni v oblačilih certificiranih s GOTS (Global Organic Textile Standard).
Vse tovarne so redno pregledane in certificirane z strogimi družbenimi kriteriji, kar pomeni, da ni nikakršne prisilne ali otroške delovne sile. S certifikatom GOTS je uporaba strupenih kemikalij prepovedana in vsa odpadna voda je očiščena, kar zaščiti delavce in njihovo oskrbo z vodo. Vse kemikalije morajo slediti strogim biološko razgrajevalnim pravilom.  

 

2. PETA-Approved Vegan

 PETA-Approved Vegan poudarja oblačila, ki so narejena iz veganskih alternativ napram materialom živalskega izvora (usnje, dlaka, svila, perje). Potrošnikom pomaga prepoznati veganske izdelke na prvi pogled med nakupovanjem.

 

3. Fair Wear

 Fair Wear pravilnik bazira na ILO konferencah in deklaraciji o človekovih pravicah ZN. Glavna načela so sledeča: Ni prisilne delovne sile. Ni diskriminacije pri zaposlitvi. Ni zlorabe otroške delovne sile. Plače morajo biti zadostne za osnovne potrebe delavcev in njihovih družin ter z nekaj dodatka. Delovni čas mora biti sprejemljiv in ne presegati 48 ur na teden. Nadure naj bodo prostovoljne in plačane bolje. Delovne razmere morajo biti varne in zdrave. 

 

4. Global Recycled Standard

 Global Recycled Standard (GRS) je prostovoljni standard za sledenje in overjanje vsebine recikliranih materialov v končnem izdelku. Standard velja za celotno dobavno verigo in obravnava možnost sledenja, okoljevarstvene principe, družbene potrebe, kemijsko vsebino in označevanje. GRS pokriva predelavo, izdelovanje, pakiranje, ekitiranje, trgovanje in distribucijo vseh izdelkov narejenih iz vsaj 20% recikliranih materialov

 

1. Organic Content Standard

 Organic Content Standard (OCS) velja za katerikoli izdelek, ki vsebuje 95-100% organskih materialov. Potrjuje prisotnost in količino organskih materialov v končnem izdelku in sledi toku surovega materiala od izvora do končnega izdelka.

 

6. OEKO-TEX Standard 100

 OEKO-TEX Standard 100 zagotavlja, da so bili vsi deli izdelka (vsaka nit, gumb, ipd.) testirani za vsebnost škodljivih snovi in je tako izdelek neškodljiv za človekovo zdravje.