Moda + žužki = DivineBugs

Moda + žužki = DivineBugs

Spodnji članek je bil objavljen na spletni strani: https://vibe247.net/moda-zuzki-divinebugs/

 

Kako gredo skupaj moda in žužki? Lepo … To, da so navdih v modi ni novo, novo pa je, da je v Sloveniji nastala blagovna znamka DIVINEBUGS.

Lastnica blagovne znamke DivineBugs je, odkar pomni, zbirala broške, na katerih so bile upodobljene žuželke. Njena strast do mode in težnja po sledenju sebi in svojim lastnim željam, je pred kratkim dobila druge dimenzije. Žuželke so »preskočile« na obleke, kjer so našle trenutno mesto. In mogoče bodo iz oblačil »preskočile« še kam …

In zakaj ravno žuželke?

»Okolje in narava sta tisto, kar je na dolgi rok naša zapuščina otrokom«, pravijo pri DivineBugs. »Na svetu je na milijone vrst žuželk. V intenzivnem kmetijstvu, katerega del je tudi proizvodnja bombaža, gojenje le-tega predstavlja kar 17 % svetovne uporabe pesticidov in uporabo 2700 l vode za eno samo majico. In prav intenzivno kmetijstvo lahko v naslednjih desetih letih pripelje do izumrtja ene tretjine žužkov. Le-te bodo v naravi nadomestile žuželke, za katere se predvideva, da bodo postale na pesticide imune. Posledično, morda tudi nevarne za nas, ljudi«, opozarjajo pri blagovni znamki DivineBugs.

Opominjajo nas tudi, da je narava povezana v zaprt krog. Ni mogoče, da bi na eni strani delali nekaj narobe, brez vpliva na drugi strani. Zato so žužkom, ki so jih upodobili na njihovih oblačilih, ponudili varno podlago. Ta varna podlaga pa je organski bombaž.

 

Izključno samo organski bombaž

Blagovna znamka DivineBugs se poslužuje zgolj organskega bombaža, za katerega ima proizvajalec dejanske certifikate.

Organski bombaž ni pomemben samo za nas, ki te majice nosimo, ampak za ljudi, ki ga obirajo. Pesticidi namreč zelo vplivajo na zdravje ljudi, ki so prvi v verigi proizvodnje majic, čeprav so daleč stran od nas. Nadalje pa bombažna oblačila, prepojena s pesticidi, vplivajo tudi na nas, ki jih nosimo. Škodujejo našemu zdravju in vplivajo na delovanje hormonov. Pri proizvodnji bombaža problem predstavlja tudi namakanje, saj lokalnemu prebivalstvu zaradi umetnega namakanja bombažnih polj, primanjkuje vode. V nasprotju z umetnim zalivanjem, organski bombaž zaliva samo dež.

Žalostno dejstvo pa je, da se v svetu trenutno proda manj kot 1% organskega bombaža.

DivineBugs oblačila so večinoma iz 100% organskega bombaža. V primeru, da je dodan kakšen odstotek poliestra, je le-ta recikliran.

 

Design oblačil

Designi žužkov so plod slovenskih oblikovalcev. Trenutno sta jih oblikovali Jagoda Jenčič in Maja Rak, k sodelovanju pa vabijo tudi nova oblikovalska imena.

Pri dizajniranju modelov so zelo inovativni in modni ter uporabni. Majice so resnično nosljive, so kos, ki ga lahko nosite v službo ali za prosti čas. V zadnji kolekciji so poleg majic tudi obleke in hoodie obleke. Vsi kosi so barviti in igrivi.

Žužki vam bodo zagotovo polepšali dan in vašo garderobo!

DivineBugs del prodaje izdelkov namenja tudi ohranitvi čebel v Sloveniji.

Oblačila DivineBugs so poleg spletne trgovine DivineBugs, naprodaj tudi v Galeriji E2RD v Mariboru in butiku SEDEM v Velenju.

 

Nazaj na spletni dnevnik